Performance LAB for dansere
Med Magnus Myhr

 

Hvor: Ravnedans, Kristiansand, Norge
Når: 9.-12. juli, kl. 12:30-16:30


LAB-en vil ende i en visning som inngår i festivalprogrammet og blir åpen for publikum. 

Send kort motivasjonsbrev og CV til ravnedans.michelle@gmail.com for å søke om deltakelse. Søknadsfrist: 15. juni

OM PERFORMANCE LAB-EN

Ravnedans festival for Samtidsdans inviterer i samarbeid med TRAFO til performance LAB for unge dansere i aldersgruppen 18 til 25 år. LAB-en tar sikte på å gi dyp innsikt i et spennende kunstnerskap, og tilbyr profesjonelle strategier for både utøvende og skapende praksis.

Søkere bes om å sende et kort motivasjonsbrev med noen linjer om seg selv og bakgrunnen for at de ønsker å delta på LAB-en. Utøvergruppen vil bli satt sammen av Ravnedans i samarbeid med Magnus Myhr. Selve LAB-en ligger over 4 dager a 4 timer og vil ende i en visning som inngår i festivalprogrammet og blir åpen for publikum. 

Ravnedans festival for Samtidsdans inviterer unge dansere i aldersgruppen 16 til 22 år til Performance LAB med. Lab-en er et samarbeid med TRAFO og tilrettelegges for unge dansere og dansere under profesjonell utdannelse. LAB-en tar sikte på å gi dyp innsikt i et spennende kunstnerskap, og tilbyr profesjonelle strategier for både utøvende og skapende praksis. Søkere bes om å sende et kort motivasjonsbrev med noen linjer om seg selv og bakgrunnen for at de ønsker å delta på LAB-en. Utøvergruppen vil bli satt sammen av Ravnedans i samarbeid med Magnus Myhr. Selve LAB-en ligger over 4 dager a 4 timer og vil ende i en visning som inngår i festivalprogrammet og blir åpen for publikum. 

Magnus Myhr er en av Norges mest erfarne utøvende dansekunstnere, med både samarbeider med de mest etablerte koreografene i det Norske frie feltet, og fra de tyngste institusjonene både i danse- og teaterfeltet i Norge. De siste årene har han for alvor har begynt å skape sine helt egne arbeider. Performance LAB-en gir mulighet til å bli kjent med Magnus kunstnerskap, og innsikt i hvordan det kan utfolde seg å arbeide som utøvende og skapende dansekunstner i Norge. Ikke minst gir LAB-en også mulighet til å stå på scenen som del av festivalprogrammet. 

Magnus lager arbeid som er forankret i personlige erfaringer, og interesserer seg både for kroppens fysiske potensiale, for dens kraft og dens poesi. På Performance LAB-en for Ravnedans 2019 vil han dele av sin personlige praksis som både koreograf og utøver. Lab-en vil inneholde daglig oppvarming i form yoga og somatiske øvelser. I møte med gruppen vil det legges opp til både improvisasjon over og innstudering av Magnus siste verk I DET FJERNE, TROJA fra 2018. 

Videoteaser: https://vimeo.com/297739638

STØTTET AV TRAFO

 

 
Foto Chrisander Brun.jpg

Foto: Chrisander Brun

Magnus Myhr, født 1985, er utdannet dansekunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans i 2007 med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles. Han har omfattende og bred erfaring som utøver i det prosjektbaserte feltet innen dans, performance og teater, og ved institusjoner som Riksteatret, Trøndelag Teater og Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans under ledelse av Hooman Sharifi.
I 2013/14 arbeidet han ved Nationaltheatret som skuespiller i blant annet «Hushjelpene» av Jean Genet og «Visning» av Cecilie Løveid, som vant Kritikerprisen 2014 for beste tekst og regi. 

De siste årene har han produsert og koreografert soloforestillingene JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» (2014) og I DET FJERNE, TROJA (2018) som har turnert til Teaterhuset Avant Garden, Black Box Teater, RAS - regional arena for samtidsdans og BIT Teatergarasjen. JEG SATT.. vant NATT OG DAG´s Trondheimprisen 2014 for Årets scenekunst.