8.-13. July

Ravnedans has been organised every year since it's launch in 2010 as the first contemporary dance festival in the South of Norway. Since it began, the festival programme has flourished from the initial walking-tour performance in Ravnedalen, to encompass activities hosted in Kristiansand city centre over a whole week. In addition to this, the programme includes 10 performances delivered throughout the year at venues including Kristiansand Kunsthall, Teateret and Aladdin, as well as intimate shows, workshops, masterclasses, and not forgetting social events such as RavnBar. The festival programme is orchestrated by the Ravnedans Committee and starts with the yearly Open Call in conjunction with invitations, recommendations and applications.

 

The festival appeals to a loyal local audience who have attended the festival since it started in 2010, as well as visited by specialist interest groups. The Summer of 2016, Ravnedans had near to 1000 paying festival go-ers, and for the first time, received the Norwegian Arts Council Cultural Fund for Organisers, awarded every 3 years.

 

 

 

HVORFOR VI ELSKER RAVNEDANS

 

Vi er en liten, viktig og ambisiøs festival med sjel. Vi har med oss et festivalcrew og et frivilligteam som gang på gang hjelper oss med å gjøre Ravnedans til en rik uke i opplevelser, mennesker og kunst. Vi er en inkluderende festival som evner å tilby de store kunstopplevelsene på en sjenerøs arena med et oppriktig publikum. Vi gleder oss selv til å se forestillingene, til å delta på workshopene, til å få nye venner, oppleve stor kunst, jobbe som dyr og danse hele natta på RavnBar.  Vi er en festival som ønsker alle besøker oss skal føle seg viktige, og hvor artister kommer tilbake som frivillige året etter at de var festivalens hovedattraksjon. Vi jobber for å la artistene våre blir kjent med hverandre, med oss og med publikummet vårt og vi elsker å dele eierskapet med alle som besøker oss og alle som bidrar. Besteforeldre som låner bort huset, foreldre som arrangerer båttur og tanter og onkler som opplever gleden av improvisasjon med egen kropp for aller første gang.

 

Vi tilbyr helt ekte festivalfølelse, samhold, båttur, såre muskler, faglig diskurs og nakenbading i saltvann. Vi jobber så busta fyker etter og elsker det. Også er vi selv fire unge, skapende dansekunstnere på samme sted som kunstnerne vi inviterer. Å stå på morgenklasse i en riveklar dansehall i Kristiansand sentrum sammen med nesten femti profesjonelle dansere som har reist fra hele verden er en rå opplevelse, like mye som det er fantastisk å dele sine aller største kunstopplevelser som publikummer med både sitt lokale miljø og kollegaer ved siden av seg i salen. Alt dette er viktig, fordi det er dette som skaper selve grunnlaget for arenaen og plattformen vi har bygget, og gir kunstnerne, forestillingene og publikummet mulighet til å være sitt fulle potensiale.

 

 

Kom og del Ravnedans med oss i sommer

08. - 13. juli.

 

 

<3

 

Maren, Julie, Tone og Irene

CREW 2017

 

Board members

Julie Rasmussen

Tone Martine Kittelsen

Irene Vesterhus Theisen

 

Artistic board

Maren Fidje Bjørneseth

Julie Rasmussen

Tone Martine Kittelsen

Irene Vesterhus Theisen

Ingvild Isaksen (external for the Open Call programmation)

 

Project manager

Tone Martine Kittelsen

 

Technical director

Martin Myrvold

 

Producers

Daniel Prince

Tone Martine Kittelsen

Julie Rasmussen

Irene Vesterhus Theisen

 

Volunteer manager

Kristine Bakken

 

Web and design

Marie Haakstad

 

Film and photo

 

Ufrivillige

Petter Homleid og Thor Even Vesterhus

 

Partners

Kristiansand Kunsthall

Aladdin

Teateret

Sørlandet Kunstmuseum

Norsk Skuespillersenter

PRODA Aust- og Vest Agder

Scenekunst Sør

 

Thanks to

Kilden Teater og konserthus

sponsorer

økonomiske samarbeidspartnere